Μια Βαλίτσα με Εικόνες και Ήχους:
Online σεμινάριο κινηματογράφου

Ο Καρπός σχεδίασε και υλοποίησε την πλατφόρμα αυτή για όλους και όλες που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία σε οπτικοακουστικά εργαλεία μέσα από διασκεδαστικές ασκήσεις, χρήσιμα βιντεομαθήματα και με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Αυτό το online σεμινάριο κινηματογράφου απευθύνεται σε ηλικίες 15-105 ετών και σε ανθρώπους με διαφορετικά επίπεδα εξοικείωσης με το βίντεο, την φωτογραφία και τον ήχο.

Μπορείτε να κάνετε την συνδρομή σας εδώ.

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει:

- 6 Κεφάλαια μαθημάτων : α) Παρατηρώ και καταγράφω: Κάδρα και πλάνα, β) Αφηγούμαι: Φωτοκόμικ μυθοπλασίας, γ) Αφηγούμαι: Ντοκιμαντέρ, δ) Επιλέγω: Ψηφιακό κολλάζ και μοντάζ, ε) Κατασκευάζω και κινώ: Animation, στ) Ακούω και συνθέτω: Ήχος.
- 40 ώρες συνολικό χρόνο παρακολούθησης
- 85 λεπτά βιντεομαθημάτων
- Ποιοτικά επιλεγμένα tutorial και συνδέσμους από την πληθώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
- 35 διαδραστικές διασκεδαστικές ασκήσεις με μοναδικό εργαλείο ένα smartphone, μια φωτογραφική μηχανή, έναν υπολογιστή ή tablet. Μέσα από τις ασκήσεις των κεφαλαίων εξασκείται κανείς στη δημιουργία των διαφορετικών πλάνων, του δικού του storyboard, μυείται στα μυστικά του animation, μαθαίνει πώς να ‘’ντύνει’’ με ήχους μια ιστορία και να μοντάρει την ιστορία του.
- Mentoring από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Οι Mέντορες καθοδηγούν, διορθώνουν, εμπνέουν και κυρίως βοηθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.
- Για όποιον ολοκληρώνει όλο τον κύκλο μαθημάτων με επιτυχία δίνεται η δυνατότητα να στείλει στον μέντορα της πλατφόρμας ένα προσχέδιο σεναρίου ή μια ολοκληρωμένη ταινία (σε προδιαγραφές που καθορίζονται από τον διοργανωτή) και να συζητήσει μαζί του διαδικτυακά για την βελτίωσή της.
- Βεβαίωση παρακολούθησης

 
 

Η πλατφόρμα

 • Ανδρέας Ξερουδάκης, Μηχανικός λογισμικού
  “Η Βαλίτσα περιέχει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί στο ταξίδι του ο επίδοξος σκηνοθέτης για να καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του.”
  Ανδρέας Ξερουδάκης, Μηχανικός λογισμικού
 • Εμμανουέλα Μαρλά, Μηχανικός λογισμικού
  “Πέρα από τη θεωρία, μέσω ασκήσεων και εργασιών σε βοηθά να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις άμεσα αυτα που μαθαίνεις. Μιας και προτείνονται και εφαρμογές με εύκολη πρόσβαση, πράγμα που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον όλο το εγχείρημα."
  Εμμανουέλα Μαρλά, Μηχανικός λογισμικού
 • Κώστας Βώρος, Εκπαιδευτικός
  “Υπάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων και όχι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Έτσι, ο χρήστης εμπλέκεται πιο δημιουργικά και δεν βαριέται”.
  Κώστας Βώρος, Εκπαιδευτικός
 • Μάνος Λαδάς, Μαθητής Β’ Λυκείου
  “Διασκεδαστικό, ενδιαφέρον, σου τραβά την προσοχή. Διάβασα περισσότερη θεωρία από ό,τι περίμενα, και μου άρεσαν οι εικόνες και τα παραδείγματα που τη συνοδεύουν”.
  Μάνος Λαδάς, Μαθητής Β’ Λυκείου
 • Κατερίνα Γιωτοπούλου, Φιλόλογος
  “Πρόκειται για πολλή και σοβαρή δουλειά, τόσο όσον αφορά τα κείμενα αλλά και όσον αφορά το οπτικοακουστικό υλικό που τα συνοδεύει, το οποίο, ακριβώς επειδή είναι πρωτότυπο, έχει συνοχή”.
  Κατερίνα Γιωτοπούλου, Φιλόλογος
 • Έλενα Γαϊτανάρου, Film curator
  “Μου αρέσει η ποικιλία στα μέσα προβολής του υλικού (Κείμενο - Ήχος - Βίντεο). Όλα χρήσιμα, κατανοητά και χωρις φλυαρία!”
  Έλενα Γαϊτανάρου, Film curator
 • Μιχάλης Κωνσταντάς, Φωτογράφος
  “Ποιοτική δουλειά, ό,τι πρέπει για αρχάριους. Ακόμα και ως πιο “έμπειρος” και εξοικειωμένος, διάβασα πράγματα που δεν γνώριζα.”
  Μιχάλης Κωνσταντάς, Φωτογράφος