Στην ενότητα αυτή σας παρουσιάζουμε φορείς και οργανισμούς με τους οποίους ο Καρπός συνεργάζεται ως εταίρος στην υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ATHENS PRIDE


Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride Festival) είναι μια γιορτή με παρελάσεις, άρματα, show και πάρτι, με τα οποία γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα και η κουλτούρα. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είναι και η επέτειος μιας πραγματικής επανάστασης – το Κίνημα για την LGBT Απελευθέρωση – και φόρος τιμής σε εκείνους που έστρωσαν το δρόμο. Μαζί το Athens Pride διοργανώσαμε Event προβολής ταινιών με θέμα την Ταυτότητα και τη διαφορετικότητα.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ


Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ιδρύθηκε το 2013 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να αναδείξει την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην Αθήνα για σχεδόν 130 χρόνια. Όραμά του είναι να αποτελέσει τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης πηγή έμπνευσης, γνώσης, δημιουργίας και ενεργού συμμετοχής για όλους. Ο Καρπός διοργανώνει Summer Camp κινηματογράφου που βασίζονται και αναδεικνύουν το χώρο του Μουσείου.

ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Το Σεράφειο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και κατοίκους, φορείς και συλλογικότητες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα φιλοξενεί πολλές και διαφορετικές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, ανοιχτά εργαστήρια και πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας. Ο Καρπός το έχει επιλέξει πολλές φορές ως χώρο φιλοξενίας των εκδηλώσεων του και θα συνεχίσει και στο μέλλον.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009 με σκοπό την μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου κάθε εποχής, καθώς και την καταγραφή και την διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών. Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος συνεργάζεται με τον Καρπό φιλοξενώντας τα κινηματογραφικά μας εργαστήρια για παιδιά στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του.

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και μετασχηματίζεται σε μια multimedia πλατφόρμα συνδεδεμένη με τους σημαντικότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και προσφέρει στους μαθητές και τις ομάδες τους, σε δασκάλους και καθηγητές τα εργαλεία και το περιβάλλον για να σχεδιάσουν και να “ανεβάσουν” τα δικά τους βίντεο, να τα μοιραστούν και αξιολογήσουν.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το British Council είναι ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Δραστηριοποιείται σε έξι ηπείρους και σε περισσότερες από 100 χώρες, προσφέροντας καθημερινά δυνατότητες για διεθνή δικτύωση. Ο Καρπός συνεργάζεται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η Μαρία Λεωνίδα με την ιδιότητα του σκηνοθέτη σε διαφημιστικά spots.

DANISH REFUGEE COUNCIL


Η DRC είναι μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε 40 χώρες ανά τον κόσμο με περίπου 5.000 άτομα προσωπικό, ντόπιους και αλλοδαπούς, με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 350 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2015).

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


Αποστολή της ΕΛΣ είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, όπερες για παιδιά και ρεσιτάλ κ.ά. Η Εθνική Λυρική Σκηνή δημιούργησε το 2016-17 μια νέα ομάδα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση: το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων με το οποίο και συνεργαζόμαστε.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος είναι μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1992 από μια μικτή, γαλλοελληνική ομάδα ανθρώπων που επιθυμούσαν να προάγουν ανθρώπινες δράσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό των περιοχών της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση. Ο Καρπός έχει χρόνια συνεργασία κυρίως σε προγράμματα Erasmus+.

ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού


Ο Καρπός έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε προγράμματα οπτικοακουστικής παιδείας για παιδιά και για εφήβους, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για τις δραστηριότητες νέων.

ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ


Στη Διάδρασις, βραβευμένη εταιρεία πληροφορικής και ανάπτυξης εφαρμογών, ασχολούμαστε εδώ και μια δεκαετία με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον πολιτισμό και την παιδεία. Μας αρέσει η καινοτομία, η εξερεύνηση και η ανάπτυξη νέων τρόπων για την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τον ψηφιακό κόσμο με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος.

FUTURE LIBRARY


Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 οταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» (Δίκτυο) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του Δικτύου είναι άνθρωποι που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα αυτά των παιδιών, και είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν για την προώθηση και την προάσπισή τους.

Mom


Σκοπός της δράσης της MOm είναι η προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας των ελληνικών ακτών και θαλασσών, μέσω της προστασίας και διατήρησης της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας.

MEDIA LAB, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Tο Media Lab είναι ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας, που δημιουργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης από τη Future Library, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στοχεύει να δώσει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, καθώς τα Παιδικά Τμήματα γεμίζουν με χαρούμενα παιδιά, φωνές και γέλια. Ο Καρπός στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη υλοποιώντας οπτικοακουστικά προγράμματα.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ο Καρπός συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Δήμο Αθηνών στο πλαίσιο προγραμμάτων, όπως το "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" ή το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία" του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡ/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Καρπός συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σε διάφορα προγράμματα, όπως στο Erasmus+/KA2 "Youth Docs" 2014-2016.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ZAFFIRIA


Το ιταλικό κέντρο Zaffiria είναι ένα δημόσιο κέντρο για την εκπαίδευση που αφορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει μια εθνική βάση δεδομένων σε αυτόν τον τομέα και παράλληλα διαχειρίζεται το αρχείο έργου του Alberto Manzi.

EDUKACINIAI PROJEKTAI


Το EDUKACINIAI PROJEKTAI (ΜΚΟ) ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προώθηση, ανάπτυξη και εφαρμογή αρχών δια βίου μάθησης και μη τυπικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οργανώνει σεμινάρια και παράλληλα προετοιμάζει και εφαρμόζει εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο της κοινωνικής ευημερίας.

SCHULTHEATER-STUDIO ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ


Περιφερειακό Κέντρο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Ιδρύθηκε το 1991 και υποστηρίζει το θέατρο ως στοιχείο της εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής παιδείας μέσα σε τοπικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους: εργαστήρια, συναντήσεις, επιμόρφωση και τεχνική υποστήριξη. Είναι συνεργάτης πολλών εθνικών και διεθνών φορέων.

FUNDACJA NOWOCZESNA POLSKA


To Modern Poland Foundation εστιάζει στην παροχή ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων, την ανάπτυξη των τεχνολογιών ψηφιοποίησης και την επιρροή των δημόσιων πολιτικών στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων. Θεωρεί ότι η ελευθερία της επικοινωνίας είναι δυνατή μόνο όταν οι πολίτες χρησιμοποιούν δωρεάν εργαλεία για τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, και δημιουργούν προγράμματα για την εξοικείωση με τη διαχείριση των μέσων και των πληροφοριών.

COSPE


O μη κερδοσκοπικός οργανισμός COSPE, με έδρα τη Φλωρεντία, δραστηριοποιείται πάνω στο διάλογο μεταξύ ανθρώπων και λαών, για δίκαιη και αεροφόρα ανάπτυξη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να προωθήσει την επίτευξη ειρήνης και δικαιοσύνης μεταξύ των λαών.