ΒΛΕΠΩ & ΣΥΖΗΤΩ : ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μαθητές και μαθήτριες (ΣΤ’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους που θα τους φέρουν σε επαφή με την κινηματογραφική δημιουργία και θα αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη

Περισσότερα

ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥΣ

Online σεμινάριο κινηματογράφου

Διασκεδαστικές ασκήσεις, χρήσιμα βιντεομαθήματα με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Περισσότερα

VIDEO  & STORYTELLING LAB

Εργαστήριο αφήγησης και δημιουργίας βίντεο.

Noέμβριος 2022- Μαρτιος 2023

Ο Καρπός με την υποστήριξη της ‘Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υλοποιεί ένα εργαστήριο αφήγησης και δημιουργίας βίντεο. Στο εργαστήριο συμμετέχουν άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά υπόβαθρα (μετανάστες/ριες, πρόσφυγες/ισσες και έλληνες/ιδες πολίτες).

Περισσότερα

Η ΠΟΛΗ MOY ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

Δωρεάν εργαστήριο animation και δημιουργικής γραφής

14 &18 Μαΐου 2021

Δωρεάν εργαστήριο με διαγωνισμό animation και δημιουργικής γραφής για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 11-15 ετών.

Περισσότερα

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Φωτογραφικά εργαστήρια και ξεναγήσεις

Φεβρουάριος - Μάιος 2020

O Kαρπός αναλαμβάνει εργαστήρια για εφήβους στο πλαίσιο μίας σύγχρονης χαρτογράφησης της γειτονιάς της Βικτώριας, που ακολουθεί τα ίχνη των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας μέσα στον χρόνο.

Περισσότερα

ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥΣ

Πρόγραμμα επιμόρφωσης στα οπτικοακουστικά μέσα για συνεργάτες ΜΚΟ

2019

Ο Καρπός προσφέρει ένα ακόμα εργαλείο στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτών και εμψυχωτών που συνεργάζονται με ΜΚΟ. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια δημιουργημένα για τις απαιτητικές ανάγκες τέτοιων ομάδων μη τυπικής εκπαίδευσης. Παρέχεται εξοπλισμός καθώς και τεχνική υποστήριξη για την εκπόνηση της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Περισσότερα

ΛΕΞΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΗ, ΕΙΚΟΝΕΣ & ΗΧΟΙ

Εργαστήρια πολιτισμού για εφήβους ευάλωτων ομάδων

Νοέμβριος 2019 - Φεβρουάριος 2020

Ο Καρπός σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού προσφέρει ένα πρόγραμμα εργαστηρίων και εκπαιδευτικών επισκέψεων με στόχο την παροχή μίας δημιουργική παλέτας σε νέους ευάλωτων ομάδων.

Περισσότερα

ANIMATED OPERA

Eργαστήρια για την όπερα και το animation

Δεκέμβριος 2017 - Ιούνιος 2019

O Kαρπός συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή με αφορμή τα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Μια σειρά εργαστηρίων animation με αφετηρία την τέχνη της όπερας υλοποιούνται σε σχολεία του νομού Αττικής.

Περισσότερα

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ & ΣΧΙΣΤΟ

Δράσεις σε δομές προσφύγων

2017-2018

Η ομάδα του Καρπού σε συνεργασία με το British Council στο camp του Σκαραμαγκά και το Danish Refugee Council στο camp του Σχιστού οργάνωσε και υλοποίησε δύο μεγάλα προγράμματα οπτικοακουστικής παιδείας. Καθημερινά θέματα προσφύγων, εκμάθηση γλώσσας, έκφραση συναισθημάτων κ.α. ήταν οι κεντρικοί άξονες των δράσεων, πάντα σε σχέση με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και μέσων επικοινωνίας.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων του Δήμου Αθηναίων

2016-2020

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων και προτομών της πόλης από μαθητές σχολείων της Αθήνας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές μνημείων στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από τη σελίδα στην Οθόνη

11/10/2017 - 26/1/2018

Μπορεί ένα βιβλίο να γίνει ταινία; Μπορεί ένας χαρακτήρας να βγει από τη σελίδα και να μπει στην οθόνη; Εμπνεόμαστε από βιβλίο επιλογής της ομάδας και δραματοποιούμε ένα απόσπασμα κινηματογραφικά. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Φωτογραφίζω και αφηγούμαι

19/6/2017 - 21/7/2017

Δράση εξοικείωσης με τη τέχνη της φωτογράφισης και της αφήγησης με σκοπό τη δημιουργία σεναρίου για μια μικρή ιστορία την οποία θα πουν μέσα από εικόνες, λεζάντες και ήχους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Non Stop Motion Animation

22/3/2017 - 31/5/2017

Το ανοιχτό 93ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Κόσμου καλωσορίζει τη δωρεάν δράση NON STOP ANIMATION MOTION. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα