KANE THN ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ!

Ο Καρπός προσφέρει πρακτική άσκηση σε φοιτητές/τριες, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί ευέλικτα, σύμφωνα με τις άλλες υποχρεώσεις σας. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται για πρακτική άσκηση των σπουδαστών/ φοιτητών αφορούν τους εξής τομείς:
1. Παιδαγωγούς που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην οπτικοακουστική παιδεία και τα νέα μέσα
2. Κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, φωτογράφους και εικαστικούς που ενδιαφέρονται για τις τέχνες στην παιδεία.
3. Φοιτητές/τριες Διαχείρησης Πολιτισμού με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και ενεργή συμμετοχή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα σχετικών με την Οπτικοακουστική Παιδεία.
Η ομάδα του Καρπού περιλαμβάνει συνεργάτες έμπειρους στο χώρο του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης, με μεγάλη συνεισφορά στον ευρύτερο χώρο της κινηματογραφικής παιδείας.

Απαιτείται συνήθως εργασία τουλάχιστον 2-3 ημερών ανά εβδομάδα και για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Η εργασία είναι αμισθί εκτός από τις περιπτώσεις που η εκάστοτε σχολή προβλέπει σχετική αμοιβή.

Τέλος η πρακτική θα πραγματοποιείται δια ζώσης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αποστέλλοντας το βιογραφικό σημείωμα στο info@karposontheweb.org

Δείτε μερικές από τις μαρτυρίες ατόμων που έκαναν την πρακτική τους μαζί μας:

Οδυσσέας Σακούτης

Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοπινωνίας ΠΑΔΑ, 2024


Είχα τη δυνατότητα να ολοκληρώσω την πρακτική μου άσκηση στον Καρπό. Γνώρισα πως είναι να εργάζεσαι εντός ενός καλού και αξιόλογου επαγγελματικού χώρου. Όχι μόνο μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθώ σε αρκετούς τομείς των σπουδών μου αλλά και να επικεντρωθώ στα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν όπως το video editing αλλά και το στο γραφιστικό κομμάτι που χρειάζεται μια εταιρεία. Τέλος, είχα την τύχη να σενεργαστώ με εξαιρετικούς ανθρώπους, να μάθω από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και να βρεθώ σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον που έκανε την πρακτική μου άσκηση μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Αντριάνα Γαλανού

Γραφιστική ΠΑΔΑ, 2024


Η πρακτική στον καρπό ήταν ένα από τα πιό σημαντικά κομμάτια των σπουδών μου. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω στον Καρπό, σε πολλά διαφορετικά projects, φτιάχνοντας τα γραφικά για social media και έντυπα φυλλάδια. Είχα επίσης την τιμή να ανανεώσω το λογότυπο του Καρπού. H εμπειρία που απέκτησα από αυτή την πρακτική άσκηση σίγουρα θα με βοηθήσει στη μελλοντική μου εργασία. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο είναι αυτό που χρειάζεται ένας εντελώς αρχάριος για να μάθει, να εξελιχθεί και να ασκήσει τις δεξιότητές του.

Κωνσταντίνος Μπουλιέρης

IEK Φωτογραφίας, 2023


Θεωρώ ότι ήμουν πολύ τυχερός που πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον Καρπό. Αυτή η περίοδος παρόλο που ήταν μικρή, ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι των σπουδών μου, είχα την ευκαιρία να βιώσω πως είναι να δουλεύεις με μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι και δίνουν όλη τους την αγάπη σε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα την κυρία Μαρία Λεωνίδα που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία, την επιμελήτρια μου Αναστασία Βλαχάκη για την σημαντική βοήθεια καθ'όλη την διάρκεια της πρακτικής με τις χρήσιμες συμβουλές της, καθώς και την Αύρα Σωτηροπούλου για την όμορφη συνεργασία που είχαμε σε όλα τα εργαστήρια που συνεργαστήκαμε.

Μυρτώ Κοκκίνου

MA in Film Practice, Arts University Bournemouth, 2020


Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στον κιν/φο το Σεπτέμβριο του 2020, εκπόνησα μια σύντομη πρακτική άσκηση στον Καρπό. Με αφορμή το συνέδριο οπτικοακουστικής εκπαίδευσης Film education: From framework to impact, βοήθησα στην προετοιμασία της εκδήλωσης, υποτιτλίζοντας και μοντάροντας βίντεο, συνεισφέροντας στην οργάνωση της ατζέντας και στην συννεννόηση με τους καλεσμένους και συνεργάτες του Καρπού, ενώ συμμετείχα εξίσου ενεργά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη διαχείριση του κοινού, στον ήχο και το φωτισμό του χώρου. Η πρακτική αυτή άσκηση οδήγησε σε μία πλέον μόνιμη θέση εργασίας στον Καρπό στο κομμάτι υλοποίησης κινηματογραφικών προγραμμάτων, στο μοντάζ και στην οπτικοακουστική εκπαίδευση.

Μαριτίνη Μνηματίδου

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο


Η πρακτική μου άσκηση στον Καρπό με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τις επαγγελματικές εφαρμογές του αντικειμένου των σπουδών μου. Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, εκπαιδεύτηκα σε βασικές ικανότητες στον τομέα της μαζικής επικοινωνίας, όπως το μοντάζ. Ακόμη, συνέβαλα στην επικοινωνία των εκπαιδευτικών δράσεων μέσω της δημιουργίας βίντεο, κειμένων και εικόνων. Ολόκληρη η ομάδα του Καρπού εργάζεται με μεγάλο ενθουσιασμό για ένα σχετικά νέο αλλά κομβικό επιστημονικό αντικείμενο, τον εγγραμματισμό στα μέσα, ενώ οι υπεύθυνοι είναι πάντοτε προσιτοί και πρόθυμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε σπουδαστές και νέους επαγγελματίες.

Αθηνά Λέκκα

Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Παν. Δυτ.Αττικής, 2021


Μέσω της πρακτικής μου στον Καρπό ανέλαβα την φωτογραφική επιμέλεια του ιστότοπου "Μια Βαλίτσα με εικόνες και ήχους", ενός ψηφιακού σεμιναρίου εισαγωγής στον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα. Με αναφορές σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες, κλήθηκα να ολοκληρώσω μια σειρά από εικόνες εμπνευσμένες από το έργο τους. Έτσι, μπήκα στη διαδικασία να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και με βάση τα προσωπικά μου ερεθίσματα και εμπειρίες, να εξελίξω και να διευρύνω το έργο μου. Το κλίμα και οι συνθήκες εργασίας ήταν πολύ αρμονικές, και σε διαπροσωπικό επίπεδο, οι συνεργάτες με αντιμετώπισαν με απόλυτο σεβασμό ως επαγγελματία. Επιπλέον, μπήκα στη διαδικασία να καταλάβω πώς να εργάζομαι με deadlines και υπό αμιγώς επαγγελματικές συνθήκες. Επιπλέον χρειάστηκε να συνεργαστώ με κόσμο που με βοήθησε να πάω ένα βήμα πιο πέρα την σκέψη μου. Ως προς την τεχνική μου, η εμπειρία μου στον Καρπό με ώθησε να πειραματιστώ και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση ως προς τις ικανότητές μου.

Σπύρος Ανδρεάτος

Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, 2021


Μέσω της πρακτικής μου ως γραφίστας στον ΚΑΡΠΟ έμαθα να δημιουργώ λογότυπα, αφίσες και παρουσιάσεις για προγράμματα του οργανισμού τόσο για έντυπη εκτύπωση όσο και για ψηφιακή ανάρτηση. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω εκπαιδευτικό οδηγό για δημιουργία GIF και γραφικά για την δημιουργία εταιρικού δώρου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου συνεργάστηκα και με άλλα μέλη του Καρπού όπως την υπεύθυνη επικοινωνίας και την υπεύθυνη συντονισμού και έμαθα να λειτουργώ μέσα σε ομάδα. Είχα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία κατά το διάστημα που πέρασα μαζί τους και το περιβάλλον ήταν πολύ φιλικό και όμορφο. Επικρατούσε κλίμα σεβασμού και δεκτικότητας και άμεσα έγινα κομμάτι της ομάδας.

Κωνσταντίνα Ουζουνίδου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Αιγαίου Παν, 2020


Αν και ήταν μικρό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση, κατάφερα να έρθω σε επαφή με τον χώρο του πολιτισμού, παρακολούθησα την εξέλιξη διαφόρων προγραμμάτων και βοήθησα για την διεξαγωγή αυτών. Έμαθα την διαδικασία της απομαγνητοφώνησης και της δημιουργίας Google Forms καθώς και βασικές λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο. Ταυτόχρονα απέκτησα σημαντικές δεξιότητες όπως αυτή της ομαδικότητας. Ήταν μια παραγωγική πρώτη επαγγελματική εμπειρία!

Ευγενία Τζανέτου, φοιτήτρια, 2018

Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμια Πατρών


Ολοκληρώνοντας την πρακτική μου άσκηση στον Kαρπό, μόνο πολύ καλές εμπειρίες και άριστη συνεργασία μπορώ να πω ότι είχα. Από την πρώτη ως και την τελευταία μέρα το περιβάλλον και το κλίμα ήταν άψογο. Θεωρώ ότι σαν πρώτη μου εμπειρία στην προσομοίωση σε ένα περιβάλλον εργασίας οι απαιτήσεις μου καλύφθηκαν ολοκληρωτικά. Σας ευχαριστώ θερμά όλες. Ιδιαίτερα την κυρία Μαρία Λεωνίδα και την κυρία Τέρψη Κρεμαλή, που ήταν κοντά μου, με βοηθούσαν και με καθοδηγούσαν. Με εκτίμηση Ευγενία Τζανέτου.