ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ANIMATION:
καν’ το όπως ο Disney

Ενα διήμερο εργαστήριο animation όπου θα ανακαλύψετε δύο τεχνικές του animation που, αν και παραδοσιακές, χρησιμοποιούνται σήμερα με πολύ ατμοσφαιρικά αποτελέσματα για να δημιουργήσετε μικρές κινούμενες ιστορίες: την τεχνική frame by frame που χρησιμοποιούσαν στις παλιές ταινίες της Disney και την τεχνική του charcoal animation όπου θα εξερευνήσουμε τις εικαστικές δυνατότητες του κάρβουνου! Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα από 17 ετών και άνω.

3-4 Φεβρουαρίου 2024
Σαρρή 4, Μοναστηράκι
12.00 - 15.00
45 ευρώ το άτομο

Περισσότερες πληροφορίες: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978

Για ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε την ανάλογη πληρωμή στην Alpha Bank με IBAN: GR7401401580158002002011298.
Mε αιτιολογία "ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ_ΕΠΙΘΕΤΟ".

Αποστέλλετε το αποδεικτικό της καταβολής στο kkworkshops2022@gmail.com.


Λίγα λόγια για τις τεχνικές:

Οι δύο αυτές τεχνικές βασίζονται στην λογική της δημιουργίας διαδοχικών εικόνων με ζωγραφική. Στην τεχνική frame by frame χρησιμοποιούμε ριζόχαρτα όπου σε κάθε ένα ζωγραφίζουμε την ίδια εικόνα με μικρές αλλαγές κάθε φορά. Στη συνέχεια φωτογραφίζουμε τα ριζόχαρτα με τη σειρά για να δούμε το τελικό animation. Στην τεχνική του κάρβουνου δουλεύουμε με την ίδια λογική με τη διαφορά ότι όλο το animation δημιουργείται επι τόπου σβήνοντας και γράφοντας στο ίδιο χαρτί. Πριν από κάθε αλλαγή φωτογραφίζουμε την εικόνα και βλέπουμε τις ζωγραφιές μας να παίρνουν ζωή σχεδόν μαγικά. Για το εργαστήριο δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ή κάποια προετοιμασία από εσάς, αρκεί μόνο η έμπνευση και η καλή σας διάθεση!

 

Σχεδιασμός:

Μαργαρίτα Σιμοπούλου


Η Μαργαρίτα Σιμοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος της Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με εξειδίκευση στο animation και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως animator και graphic designer στην εταιρεία Διάδρασις και ως εκπαιδευτικός animation στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της δημιούργησε ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας για την εκμάθηση του animation με τίτλο «Εμψύχωσέ ΤΟ!». Έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες animation μικρού μήκους (Η ζωή ένα μολύβι, Seed, Buton-off) οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας. Η ταινία “Η ζωή ένα μολύβι” διακρίθηκε με 1ο Βραβείο στην κατηγορία του ελληνικού διαγωνιστικού στο Athens Animfest 2013. Από το 2013 εργάζεται ως εκπαιδευτικός animation με ομάδες παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων.

Μαρία Λεωνίδα


Συν-ιδρύτρια και Διευθύντρια του Καρπού. Σκηνοθέτης με σπουδές στην Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τον Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάτης του Προγράμματος Μελίνα, έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια, και έχει σχεδιάσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία με αντικείμενο τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη διαθεματική μάθηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέλος του Film Literacy Advisory Group.