Ο Καρπός προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης σε ένα ευρύ πλαίσιο ειδικοτήτων, τόσο σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σχολών όσο και σε ενδιαφερόμενους με τις δράσεις και την ταυτότητα μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δηλώσετε συμμετοχή σε ότι ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα σας.

[contact-form-7 id="1408" title="Αίτηση Πρακτικής άσκησης"]
 • Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στον κιν/φο το Σεπτέμβριο του 2020, εκπόνησα μια σύντομη πρακτική άσκηση στον Καρπό. Με αφορμή το συνέδριο οπτικοακουστικής εκπαίδευσης Film education: From framework to impact, βοήθησα στην προετοιμασία της εκδήλωσης, υποτιτλίζοντας και μοντάροντας βίντεο, συνεισφέροντας στην οργάνωση της ατζέντας και στην συννεννόηση με τους καλεσμένους και συνεργάτες του Καρπού, ενώ συμμετείχα εξίσου ενεργά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη διαχείριση του κοινού, στον ήχο και το φωτισμό του χώρου. Η πρακτική αυτή άσκηση οδήγησε σε μία πλέον μόνιμη θέση εργασίας στον Καρπό στο κομμάτι υλοποίησης κινηματογραφικών προγραμμάτων, στο μοντάζ και στην οπτικοακουστική εκπαίδευση.
  Μυρτώ Κοκκίνου
  MA in Film Practice, Arts University Bournemouth, 2020
 • Η πρακτική μου άσκηση στον Καρπό με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τις επαγγελματικές εφαρμογές του αντικειμένου των σπουδών μου. Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, εκπαιδεύτηκα σε βασικές ικανότητες στον τομέα της μαζικής επικοινωνίας, όπως το μοντάζ. Ακόμη, συνέβαλα στην επικοινωνία των εκπαιδευτικών δράσεων μέσω της δημιουργίας βίντεο, κειμένων και εικόνων. Ολόκληρη η ομάδα του Καρπού εργάζεται με μεγάλο ενθουσιασμό για ένα σχετικά νέο αλλά κομβικό επιστημονικό αντικείμενο, τον εγγραμματισμό στα μέσα, ενώ οι υπεύθυνοι είναι πάντοτε προσιτοί και πρόθυμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε σπουδαστές και νέους επαγγελματίες.
  Μαριτίνη Μνηματίδου
  Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • Μέσω της πρακτικής μου στον Καρπό ανέλαβα την φωτογραφική επιμέλεια του ιστότοπου "Μια Βαλίτσα με εικόνες και ήχους", ενός ψηφιακού σεμιναρίου εισαγωγής στον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα. Με αναφορές σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες, κλήθηκα να ολοκληρώσω μια σειρά από εικόνες εμπνευσμένες από το έργο τους. Έτσι, μπήκα στη διαδικασία να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και με βάση τα προσωπικά μου ερεθίσματα και εμπειρίες, να εξελίξω και να διευρύνω το έργο μου. Το κλίμα και οι συνθήκες εργασίας ήταν πολύ αρμονικές, και σε διαπροσωπικό επίπεδο, οι συνεργάτες με αντιμετώπισαν με απόλυτο σεβασμό ως επαγγελματία. Επιπλέον, μπήκα στη διαδικασία να καταλάβω πώς να εργάζομαι με deadlines και υπό αμιγώς επαγγελματικές συνθήκες. Επιπλέον χρειάστηκε να συνεργαστώ με κόσμο που με βοήθησε να πάω ένα βήμα πιο πέρα την σκέψη μου. Ως προς την τεχνική μου, η εμπειρία μου στον Καρπό με ώθησε να πειραματιστώ και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση ως προς τις ικανότητές μου.
  Αθηνά Λέκκα
  Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Παν. Δυτ.Αττικής, 2021
 • Μέσω της πρακτικής μου ως γραφίστας στον ΚΑΡΠΟ έμαθα να δημιουργώ λογότυπα, αφίσες και παρουσιάσεις για προγράμματα του οργανισμού τόσο για έντυπη εκτύπωση όσο και για ψηφιακή ανάρτηση. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω εκπαιδευτικό οδηγό για δημιουργία GIF και γραφικά για την δημιουργία εταιρικού δώρου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου συνεργάστηκα και με άλλα μέλη του Καρπού όπως την υπεύθυνη επικοινωνίας και την υπεύθυνη συντονισμού και έμαθα να λειτουργώ μέσα σε ομάδα. Είχα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία κατά το διάστημα που πέρασα μαζί τους και το περιβάλλον ήταν πολύ φιλικό και όμορφο. Επικρατούσε κλίμα σεβασμού και δεκτικότητας και άμεσα έγινα κομμάτι της ομάδας.
  Σπύρος Ανδρεάτος
  Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, 2021
 • Αν και ήταν μικρό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση, κατάφερα να έρθω σε επαφή με τον χώρο του πολιτισμού, παρακολούθησα την εξέλιξη διαφόρων προγραμμάτων και βοήθησα για την διεξαγωγή αυτών. Έμαθα την διαδικασία της απομαγνητοφώνησης και της δημιουργίας Google Forms καθώς και βασικές λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο. Ταυτόχρονα απέκτησα σημαντικές δεξιότητες όπως αυτή της ομαδικότητας. Ήταν μια παραγωγική πρώτη επαγγελματική εμπειρία!
  Κωνσταντίνα Ουζουνίδου
  Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Αιγαίου Παν, 2020
 • Ευγενία Τζανέτου, φοιτήτρια, 2018
  Ολοκληρώνοντας την πρακτική μου άσκηση στον Kαρπό, μόνο πολύ καλές εμπειρίες και άριστη συνεργασία μπορώ να πω ότι είχα. Από την πρώτη ως και την τελευταία μέρα το περιβάλλον και το κλίμα ήταν άψογο. Θεωρώ ότι σαν πρώτη μου εμπειρία στην προσομοίωση σε ένα περιβάλλον εργασίας οι απαιτήσεις μου καλύφθηκαν ολοκληρωτικά. Σας ευχαριστώ θερμά όλες. Ιδιαίτερα την κυρία Μαρία Λεωνίδα και την κυρία Τέρψη Κρεμαλή, που ήταν κοντά μου, με βοηθούσαν και με καθοδηγούσαν. Με εκτίμηση Ευγενία Τζανέτου.
  Ευγενία Τζανέτου, φοιτήτρια, 2018
  Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμια Πατρών