ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑ, παιχνίδια με το φώς!

Ανακαλύψτε μαζί μας μία άγνωστη πλευρά της Φωτογραφικής τέχνης που συνδυάζει εικαστικά, κολλάζ και φωτοευαίσθητα υλικά. ξεκινάμε από το λευκό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πινέλου θα το μετατρέψουμε σε φωτοευαίσθητη επιφάνεια! Ο καθένας/ μία θα φτιάξει τη δική του σύνθεση με ειδικές ζελατίνες, αποκόμματα και αντικείμενα ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μοναδικές χριστουγεννιάτικες κάρτες! Το εργαστήριο απευθύνεται σε οικογένειες αλλά και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν μία νέα τεχνική και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους φτιάχνοντας ένα δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή και για τους ίδιους!

17 Δεκεμβρίου 2023
Σαρρή 4, Μοναστηράκι
11.00 - 13.00 για οικογένειες, 13.30 - 15.30 για ενήλικες
10 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει όλα τα εξειδικευμένα υλικά)!
Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 3 ατόμων, κόστος 8 ευρώ το άτομο

Περισσότερες πληροφορίες: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε την ανάλογη πληρωμή στην Alpha Bank με IBAN: GR7401401580158002002011298.
Mε αιτιολογία "ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ".

Αποστέλλετε το αποδεικτικό της καταβολής στο kkworkshops2022@gmail.com.


Τι είναι η κυανοτυπία;

Η κυανοτυπία πήρε το όνομα από τη λέξη "κυανός" που σημαίνει "σκούρο μπλε" στα αρχαία ελληνικά. Αποτελεί μια εναλλακτική φωτογραφική διαδικασία, κατά την οποία ένα φωτοευαίσθητο υγρό εφαρμόζεται σε χαρτί το οποίο στη συνέχεια εκτίθεται σε υπεριώδες φως, όπως αυτό του ηλίου. Μετά την έκθεση, ανάλογα με το τι αντικείμενα και σχήματα έχουμε ακουμπήσει στο χαρτί μας, εμφανίζεται μια νέα εικόνα σε μπλε και λευκές αποχρώσεις! Είναι μια απλή και δημιουργική μέθοδος που δεν χρειάζεται προηγούμενες γνώσεις, μόνο φαντασία!

 

Σχεδιασμός:

Μαρία Λεωνίδα


Συν-ιδρύτρια και Διευθύντρια του Καρπού. Σκηνοθέτης με σπουδές στην Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τον Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάτης του Προγράμματος Μελίνα, έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια, και έχει σχεδιάσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία με αντικείμενο τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη διαθεματική μάθηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέλος του Film Literacy Advisory Group.

Μαριάννα Ρεντούμη


Η Μαριάννα Ρεντούμη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στη διδασκαλία ξένων γλωσσών με έμφαση στην ενσωμάτωση των τεχνών στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Camilo José Cela στη Μαδρίτη. Έχοντας αφοσιωθεί στον χώρο της μετάφρασης, εξειδικεύεται, ειδικότερα, στην οπτικοακουστική μετάφραση ταινιών και σειρών. Έχει εργαστεί στον εκπαιδευτικό τομέα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, ενώ ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που επικεντρώνονται στις τέχνες και την εκπαίδευση. Μετά από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πολωνία, εστίασε το ενδιαφέρον της στην εναλλακτική φωτογραφία ως εργαλείο για κοινωνική αλλαγή και αποφάσισε να εξειδικευτεί στα εργαστήρια κυανοτυπίας.