SUMMER SCHOOL:
ΚΛΑΚΕΤΑ, ΚΑΜΕΡΑ, ΠΑΜΕ

Μετά το πολύ επιτυχημένο summer camp τον Ιούνιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σας καλούμε να συμμετέχετε στο κινηματογραφικό summer camp του Σεπτεμβρίου! Αν ψάχνετε μια διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά σας, δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες και σας περιμένουμε!

4-8 Σεπτεμβρίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.30 - 15.00
Για παιδιά 8 έως 12 ετών
90€ ανά παιδί ανά εργαστήριο/ 80€ για 2ο παιδί της οικογένειας και κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου*
*Απαραίτητη η αποστολή λογαριασμού ΔΕΚΟ στο email μας

Περισσότερες πληροφορίες: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε προκαταβολή 30€ ανά εργαστήριο στην Alpha Bank με IBAN: GR3001401810181002002002627.
Mε αιτιολογία "camp-επίθετο παιδιού".

Η κατοχύρωση της θέσης σας στο πρόγραμμα γίνεται ύστερα από την συμπλήρωση της φόρμας και την πληρωμής του κόστους προκαταβολής. Αποστέλλετε το αποδεικτικό της καταβολής στο kkworkshops2022@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 31/08/23.

Πώς μια ιδέα γίνεται ιστορία στην οθόνη; Πότε μας αρέσει μία ταινία και γιατί; Πώς μοιράζουμε τους ρόλους στο συνεργείο; Πώς ερμηνεύουμε έναν ρόλο και πώς, τελικά, γίνεται ένα πραγματικό γύρισμα;
 • Το summer camp του Καρπού συστήνει στα παιδιά την τέχνη του Κινηματογράφου!
 • Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εικόνας και ήχου), οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ομαδικά, τη δική τους ταινία μικρού μήκους.
 • Με οδηγό την έμπειρη εκπαιδεύτρια Αύρα Σωτηροπούλου οι συμμετέχοντες θα μάθουν τι σημαίνει κάδρο, πλάνο και σκηνή, θα πειραματιστούν με μικρόφωνα και βιντεοκαμέρες, θα εξοικειωθούν με τη συγγραφή σεναρίου, θα εκφραστούν δημιουργικά και θα γνωρίσουν την πιο σινεφίλ πλευρά του εαυτού τους!
Πώς περνάμε την ημέρα μας;

9:00-9:30 | Προσέλευση Η μέρα μας ξεκινά στο ΙΜΚ

9:30-11:30 | Βιωματικά Εργαστήρια Οι ομάδες, μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Καρπού, παρακολουθούν τα βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδία

11:30-11:45 | Σνακ Μικρό Διάλειμμα για ένα ελαφρύ σνακ, για να συνεχίσουμε την αποστολή μας με ενέργεια! *Το σνακ ειναι στη φροντίδα του κάθε παιδιού

11:45-13:00 | Βιωματικά Εργαστήρια Τα εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια συνεχίζονται...

13:00-13:30 | Μεσημεριανό Διάλειμμα για ελαφρύ φαγητό, γιατι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει… *Το μεσημεριανό ειναι στη φροντίδα του κάθε παιδιού

13:30-15:00 | Βιωματικά Εργαστήρια Τα εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια συνεχίζονται...

15:00- 15:30 | Αποχώρηση
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εβδομάδας;
 • Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

  Την πρώτη ημέρα γνωριζόμαστε μεταξύ μας μέσα από μοναδικά φωτογραφικά παιχνίδια, παρακολουθούμε ταινίες μικρού μήκους και συζητάμε για τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας τους. Μαζί με την επαγγελματία φωτογράφο, Αναστασία Βλαχάκη, ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και γνωρίζουμε από κοντά τον επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό της. Τέλος, κάνουμε brainstorming και ανταλλάσουμε ιδέες για την ιστορία της ταινίας που θα δημιουργήσουμε.
 • Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

  Τη δεύτερη ημέρα εξερευνούμε τη μαγεία των πλάνων! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της κάμερας, την κίνηση και την αξιοποίησή της, ενώ ξεκινάμε και έναν πρώτο πειραματισμό με την τεχνική του μοντάζ κάνοντας πρακτικές ασκήσεις και παρακολουθώντας video tutorials ειδικά για παιδιά. Μαθαίνουμε τις βασικές αρχές δημιουργίας ενός κινηματογραφικού σεναρίου και γράφουμε ομαδικά το σενάριο της ταινίας που θα γυρίσουμε.
 • Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

  Την τρίτη ημέρα δημιουργούμε το δικό μας storyboard! Ξεκινάμε με το ρεπεράζ, εξερευνώντας τους κατάλληλους χώρους για γύρισμα μέσα κι έξω από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Κάνουμε ασκήσεις ερμηνείας, επιλέγουμε ρόλους και προγραμματίζουμε το γύρισμα μας.
 • Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

  Η ταινία μας παίρνει σιγά σιγά μορφή, καθώς το γύρισμα ξεκινά! Κλακέτα, κάμερα, πάμε! Βλέπουμε τις λήψεις μας, διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα απρόοπτα – όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα!
 • Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

  Ολοκληρώνουμε τα γυρίσματα μας! Σειρά έχει το μοντάζ. Γνωρίζουμε το λογισμικό επεξεργασίας της δική μας ταινίας και αρχίζουμε να φανταζόμαστε την τελική της μορφή. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Η συνέχεια επί της οθόνης…
 

Σχεδιασμός:

Μαρία Λεωνίδα


Συν-ιδρύτρια και Διευθύντρια του Καρπού. Σκηνοθέτης με σπουδές στην Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τον Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάτης του Προγράμματος Μελίνα, έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια, και έχει σχεδιάσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία με αντικείμενο τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη διαθεματική μάθηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέλος του Film Literacy Advisory Group.

Αύρα Σωτηροπούλου


Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2019). Αυτήν την περίοδο κάνει Master στο 2D/3D Animation στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής-Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να διδάσκει. Έχει συνεργαστεί με διάφορα φεστιβάλ (Animasyros, Photometria, Raise your Voice). Υπήρξε για ένα χρόνο Βοηθός Συντονισμού των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του φεστιβάλ Animasyros. Έκανε πρακτική άσκηση στη Γραφιστική για την ASIFA Hellas και δημιούργησε τον Hellenic Animation Guide 2019. Συνεργάζεται εθελοντικά ώς Γραφίστρια με τη StrigiformGames. Έχει εκθέσει τη δουλειά της ανα την Ελλάδα. (LACAF, ADAF, UOI). Εκτός από Εικαστικός, Εικονογράφος και Γραφίστρια, λατρεύει τα Μουσεία και την Επιμέλεια. Είχε επιμεληθεί και συνδιοργανώσει εκθέσεις σε διάφορους οργανισμούς. (WIELS, Kapatos Gallery, EOKE, Photometria Festival). Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον Κάρπο ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια των εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων και οπτικοακουστικών μέσων.