SUMMER CAMP:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ANIMATION

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά το περσινό πολύ επιτυχημένο summer camp στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Αν ψάχνετε μια διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά σας, δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες και σας περιμένουμε!

19-23 Ιουνίου (Φωτογραφία) & 26-30 Ιουνίου 2023 (Animation)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.30 - 15.00
Για παιδιά 8 έως 12 ετών
90€ ανά παιδί ανά εργαστήριο/ 80€ για 2ο παιδί της οικογένειας και κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου*
*Απαραίτητη η αποστολή λογαριασμού ΔΕΚΟ στο email μας

Άφιξη 9.00-9.30 και αποχώρηση μέχρι 15.30. Περιλαμβάνεται διάλειμμα για φαγητό/ κολατσιό που θα φέρνουν τα παιδιά μαζί τους. Την τελευταία ημέρα, στις 14.00 οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους η μία στην άλλη και θα υποδεχθούν συγγενείς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.
Περισσότερες πληροφορίες: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε προκαταβολή 30€ ανά εργαστήριο στην Alpha Bank με IBAN: GR3001401810181002002002627.
Mε αιτιολογία "camp-επίθετο παιδιού".

Η κατοχύρωση της θέσης σας στο πρόγραμμα γίνεται ύστερα από την συμπλήρωση της φόρμας και την πληρωμής του κόστους προκαταβολής. Αποστέλλετε το αποδεικτικό της καταβολής στο kkworkshops2022@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 14/06/23.

Πώς αποκτά μια εικόνα διαφορετικές σημασίες; Τι κάνει μια εικόνα να μας θυμίζει διαφήμιση και μια άλλη παραμύθι; Με πόσους τρόπους μπορεί να φωτογραφηθεί ένα αντικείμενο; Μπορούν οι φωτογραφίες να αφηγηθούν ιστορίες;

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές της αρχές της Φωτογραφίας. Θα μάθουν για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως και την επιλογή φόντου. Θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού: compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, DSLR κάμερες και tablet, τριπόδια και reflecter που θα παρέχουμε εμείς. Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια για να παράξουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τις καλύτερες φωτογραφίες τους!

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά και το ίδιο τους το σώμα), τα παιδιά θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop motion για να φτιάξουν μικρά ταινιάκια animation!

Τα παιδιά εισάγονται στο είδος του animation γενικότερα και μέσα από οπτικά παιχνίδια εξοικειώνονται με τη βασική αρχή της λειτουργίας του κινηματογράφου. Συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σεναρίου, πλάθουν τους δικούς τους χαρακτήρες, τους κατασκευάζουν και εξασκούνται στην κίνηση και το ρυθμό. Θα εξοικειωθούν με το πώς γυρίζεται το stop motion με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή αλλά και με τη χρήση της κάμερας, του φωτός και μικροφώνων. Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του σκηνογράφου, κατασκευαστή, ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου, μαθαίνουν την σειριακή κινηματογράφηση και καθορίζουν τη μορφή της ταινίας τους!

 
Τα εργαστήρια σχεδιάζουν και υλοποιούν οι εκπαιδεύτριες του Καρπού (Μαρία Λεωνίδα, Αναστασία Βλαχάκη και Αύρα Σωτηροπούλου ) με επαγγελματική εμπειρία στη Σκηνοθεσία, την Φωτογραφία και το Animation.

Μαρία Λεωνίδα


Συν-ιδρύτρια και Διευθύντρια του Καρπού. Σκηνοθέτης με σπουδές στην Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τον Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάτης του Προγράμματος Μελίνα, έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια, και έχει σχεδιάσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία με αντικείμενο τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη διαθεματική μάθηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέλος του Film Literacy Advisory Group.

Αναστασία Βλαχάκη


Πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επιπλέον έχει σπουδάσει γραφιστική και video art. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ΜΑ Inclusive Arts Practice στο Μπράιτον της Αγγλίας και το 2018 ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα στη Συνθετική Παιγνιόδραση. Έκτοτε εργάζεται ως εμψυχώτρια και δημιουργός καλλιτεχνικών εργαστηρίων σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς ( Save the Children, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ.α.) αλλά και ως συντονίστρια οπτικουακουστικών εργαστηρίων ( Δήμος Αθηναίων- Curing the Limbo, Καρπός). Η φωτογραφική δουλειά Ορίζοντας Γεγονότων έχει κερδίσει έπαινο στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων το 2011, έχει παρουσιαστεί το 2012 σε ατομική έκθεση, και έχει συμπεριληφθεί στο λεύκωμα- ομαδική έκθεση Ελληνικές Θάλασσες, Ένα Φωτογραφικό Ταξίδι Μέσα στο Χρόνο το 2013 από το Μουσείο Μπενάκη. Το 2018 συμμετείχε με την φωτογραφική δουλειά One dress Many Costumes στην ομαδική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων με θέμα το αυτοπορτραίτο στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Αύρα Σωτηροπούλου


Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2019). Αυτήν την περίοδο κάνει Master στο 2D/3D Animation στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής-Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να διδάσκει. Έχει συνεργαστεί με διάφορα φεστιβάλ (Animasyros, Photometria, Raise your Voice). Υπήρξε για ένα χρόνο Βοηθός Συντονισμού των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του φεστιβάλ Animasyros. Έκανε πρακτική άσκηση στη Γραφιστική για την ASIFA Hellas και δημιούργησε τον Hellenic Animation Guide 2019. Συνεργάζεται εθελοντικά ώς Γραφίστρια με τη StrigiformGames. Έχει εκθέσει τη δουλειά της ανα την Ελλάδα. (LACAF, ADAF, UOI). Εκτός από Εικαστικός, Εικονογράφος και Γραφίστρια, λατρεύει τα Μουσεία και την Επιμέλεια. Είχε επιμεληθεί και συνδιοργανώσει εκθέσεις σε διάφορους οργανισμούς. (WIELS, Kapatos Gallery, EOKE, Photometria Festival). Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον Κάρπο ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια των εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων και οπτικοακουστικών μέσων.