SUMMER CAMP:
Eργαστήρια Φωτογραφίας & Animation

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά το περσινό πολύ επιτυχημένο summer camp στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Αν ψάχνετε μια διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά σας, δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες και σας περιμένουμε!

Εργαστήριο Φωτογραφίας 17-21 Ιουνίου  & Εργαστήριο Animation 25-28 Ιουνίου 2024 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.30 - 15.00
Για παιδιά 8 έως 12 ετών
100€ ανά παιδί ανά εργαστήριο/ 90€ για 2ο παιδί της οικογένειας και κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου*
*Απαραίτητη η αποστολή λογαριασμού ΔΕΚΟ στο email μας

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από
την έμπειρη ομάδα του Καρπού, ο  εξοπλισμός και τα υλικά (κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές, tablet, τρίποδα).

Άφιξη 9.00-9.30 και αποχώρηση μέχρι 15.30. Περιλαμβάνεται διάλειμμα για κολατσιό που θα φέρνουν τα παιδιά μαζί τους. Την τελευταία ημέρα, στις 14.00, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα υποδεχθούν συγγενείς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.
Περισσότερες πληροφορίες: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978, 6949404003

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε προκαταβολή 30€ ανά εργαστήριο στην Alpha Bank με IBAN: GR3001401810181002002002627.
Mε αιτιολογία "camp-επίθετο παιδιού".

Αποστείλετε το αποδεικτικό της καταβολής στο kkworkshops2022@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 14/06/24.

Οι προκαταβολή επιστρέφεται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης εως και μια εβδομάδα πριν την έναξρη των Εργαστηρίων.

Πώς αποκτά μια εικόνα διαφορετικές σημασίες; Τι κάνει μια εικόνα να μας θυμίζει διαφήμιση και μια άλλη παραμύθι; Με πόσους τρόπους μπορεί να φωτογραφηθεί ένα αντικείμενο; Μπορούν οι φωτογραφίες να αφηγηθούν ιστορίες;

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μυστικά της Φωτογραφίας. Θα μάθουν για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως, το διάφραγμα και την επιλογή φόντου. Θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού: compact φωτογραφικές μηχανές, DSLR κάμερες, τριπόδια και reflecter που θα παρέχουμε εμείς. Διασκεδαστικές τεχνικές με το φώς και τη σκιά, lightpainting και κυανοτυπία. Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια για να παραγάγουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τις καλύτερες φωτογραφίες τους!

Στο Εργαστήριο Αnimation τα παιδιά θα γνωρίσουν την τέχνη των κινουμένων σχεδίων και θα μάθουν πώς να φτιάχνουν τα δικά τους animations. Ξεκινώντας από τα προ- κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια όπως το flipbook και το φενακιστοσκόπιο, θα πειραματιστούν φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές για να εξοικειωθούν με το animation. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουν διάφορες παραδοσιακές τεχνικές και φυσικά το stop motion animation χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως χρωματιστά χαρτιά και πλαστελίνες για να κατανοήσουν τη σειριακή κινηματογράφηση. Έπειτα, σαν μια μεγάλη κινηματογραφική ομάδα θα σκεφτούν ένα σενάριο και θα αναλάβουν διάφορους ρόλους, όπως σκηνοθέτης, animator, φωτογράφος, για να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική που θα επιλέξουν. Παράλληλα, θα μάθουν για το ψηφιακό animation και θα εξασκηθούν με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή και smartphone, καθώς και με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής.

 
Τα εργαστήρια σχεδιάζουν και υλοποιούν οι εκπαιδεύτριες του Καρπού (Μαρία Λεωνίδα, Αναστασία Βλαχάκη και Μαργαρίτα Σιμοπούλου) με επαγγελματική εμπειρία στη Σκηνοθεσία, την Φωτογραφία και το Animation.

Μαρία Λεωνίδα


Συν-ιδρύτρια και Διευθύντρια του Καρπού. Σκηνοθέτης με σπουδές στην Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τον Κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάτης του Προγράμματος Μελίνα, έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια, και έχει σχεδιάσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία με αντικείμενο τη γλώσσα του κινηματογράφου, τη διαθεματική μάθηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέλος του Film Literacy Advisory Group.

Αναστασία Βλαχάκη


Πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επιπλέον έχει σπουδάσει γραφιστική και video art. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ΜΑ Inclusive Arts Practice στο Μπράιτον της Αγγλίας και το 2018 ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα στη Συνθετική Παιγνιόδραση. Έκτοτε εργάζεται ως εμψυχώτρια και δημιουργός καλλιτεχνικών εργαστηρίων σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς ( Save the Children, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ.α.) αλλά και ως συντονίστρια οπτικουακουστικών εργαστηρίων ( Δήμος Αθηναίων- Curing the Limbo, Καρπός). Η φωτογραφική δουλειά Ορίζοντας Γεγονότων έχει κερδίσει έπαινο στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων το 2011, έχει παρουσιαστεί το 2012 σε ατομική έκθεση, και έχει συμπεριληφθεί στο λεύκωμα- ομαδική έκθεση Ελληνικές Θάλασσες, Ένα Φωτογραφικό Ταξίδι Μέσα στο Χρόνο το 2013 από το Μουσείο Μπενάκη. Το 2018 συμμετείχε με την φωτογραφική δουλειά One dress Many Costumes στην ομαδική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων με θέμα το αυτοπορτραίτο στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Μαργαρίτα Σιμοπούλου


Πτυχιούχος του τμήματος της Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με εξειδίκευση στο animation. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρίες στον τομέα της γραφιστικής και του animation καθώς και με πολιτιστικούς οργανισμούς (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α). Έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους (Η ζωή ένα μολύβι, Seed, Buton-off) οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας. Η ταινία “Η ζωή ένα μολύβι” διακρίθηκε με 1ο Βραβείο στην κατηγορία του ελληνικού διαγωνιστικού στο Athens Animfest 2013. Ως εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς (Καρπός, Animasyros, Exile Room).