Online Lab: Μεταξύ γλώσσας και εικόνας

Ένα Online Lab: Μεταξύ γλώσσας και εικόνας
Η αυξανόμενη σημασία της ακρίβειας και των περιγραφικών δεξιοτήτων για την πολυτροπική Τεχνητή Νοημοσύνη
Στον σημερινό ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, η γλώσσα δεν είναι πλέον απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας – είναι το κλειδί για την απελευθέρωση της δύναμης της διαδραστικής γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Καθώς η ΤΝ αρχίζει να παίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην υποβοήθηση ή τη διαμόρφωση επαγγελματικών εργασιών, προσωπικών έργων και δημιουργικών διαδικασιών, η ανάγκη για ακρίβεια γίνεται όλο και πιο σημαντική.
Αυτό το εργαστήριο θα σας βοηθήσει να διαμορφώνετε σαφέστερα ερωτήματα (prompts) και να δημιουργείτε πιο αποτελεσματικές αλληλεπιδράσεις με την ΤΝ. Ελάτε μαζί μας και ανακαλύψτε πώς η εστίαση στην ακρίβεια μπορεί να βελτιώσει τις αλληλεπιδράσεις σας με την τεχνητή νοημοσύνη!
Σε αυτό το webinar θα μάθετε:
- Τις βασικές αρχές για τη διαμόρφωση ακριβών και αποτελεσματικών prompts
- Τεχνικές καθοδήγησης της ΤΝ ώστε να αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα
- Προηγμένες μεθόδους διαμόρφωσης prompts
- …και θα δοκιμάσετε επιτόπου κάποιες από τις προτεινόμενες τεχνικές!
📌 Κάντε εγγραφή εδώ.
Πληροφορίες


Το Webinar θα υλοποιηθεί στα Αγγλικά.
Το πρόγραμμα TADAM
Το Online Lab: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος TADAM (Tools & Awareness about Disinformation, Algorithm and Media). To πρόγραμμα TADAM αποτελεί μια σύμπραξη 9 οργανισμών από χώρες της Ευρώπης (Média Animation στο Βέλγιο, το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία, το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε στη Φινλανδία , το Πανεπιστήμιο Paul Valéry του Μονπελιέ στη Γαλλία, του lCS Institute of Communication Studies στη Β. Μακεδονία, το IFJ – the International Federation of Journalists, του International Association of Media Education και ο Καρπος στην Ελλάδα).Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες σχετικά με τη σημασία του γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης, για τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, προκειμένου να προωθηθεί μια κριτική και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών μέσων.