ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων του Δήμου Αθηναίων

«Από τα σχολεία, από τα πρώτα παιδικά χρόνια, πρέπει να ξεκινήσει η επαγρύπνηση, όχι μέσα από παραινέσεις και υποδείξεις, αλλά μέσω της βιωματικής μάθησης, της γνώσης, της καλλιέργειας, της αγάπης για την πόλη και την ιστορία της» τόνισε ο κ. Καμίνης παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία».

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Καρπός με εισηγήτρια τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα συμμετέχει στο "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία". Το 2019-2020 μας βρίσκει ξανά βασικούς συνεργάτες στο κομμάτι των οπτικοακουστικών επιμορφώσεων που απευθύνονται στους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές υιοθετούν αγάλματα και μνημεία της γειτονιάς τους ή της πόλης τους. Για τα γλυπτά ή μνημεία, μαθαίνουν την ιστορία τους, τη σημασία που έχουν για τον τόπο που είναι εγκατεστημένα, τεχνικά στοιχεία συντήρησης ή κατασκευής, καθώς ενημερώνονται και για τον κόπο και το κόστος που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης, αν αυτά βανδαλιστούν.

Επιπλέον η Μαρία Λεωνίδα επιμελήθηκε το promo video της πρώτης χρονιάς που παρουσιάζεται παρακάτω, με λήψεις και συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των δράσεων στα σχολεία την πρώτη χρονιά εφαρμογής.