ΜΟΥΣΙΚΗ

Δωρεάν η με πολύ μικρή χρέωση:
free music archive
bensound
ccmixter
mobygratis
jamendo
Free sound

Στο Myspace πολλοί μουσικοί προσφέρουν τη μουσική τους για ανεξάρτητες παραγωγές

ΕΙΔΗ ΚΑΔΡΩΝ

Ένας βασικός οδηγός για τα είδη των κάδρων και το συσχετισμό τους. Πρόκειται για τη γραμματική της οπτικοακουστικής γλώσσας την οποία σταδιακά με την τριβή χρησιμοποιούμε υποσυνείδητα, όπως ακριβώς μιλάμε τη μητρική μας γλώσσα! Συμπεριλαμβάνονται κάποιες οδηγίες για τη συλλογή ήχων προκειμένου να καταγράψουμε μια δράση σε ένα χώρο.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την πρώτη επαφή με την εικόνα, την εμβάθυνση στο κάδρο και την οπτική γωνία με την γνωριμία μιας ομάδας; Αυτή η άσκηση, από τις αγαπημένες του Καρπού, έχει δοκιμασθεί σε πάρα πολλές ομάδες και δίνει τροφή για συζήτηση, μαρτυρίες και συστηματική παρατήρηση. Πρωτοεφαρμόστηκε σε σεμινάριο εκπαιδευτικών στη Χαλκίδα το 2008-9.
film_edu_cover2

ΠΩΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το γύρισμα μιας μαθητικής ταινίας! Από την ιδέα μέχρι το σενάριο και από τις πρόβες μέχρι το μοντάζ...με αρκετό κόπο, χιούμορ και κέφι, θα τα καταφέρετε! Το παν είναι μια ξεκάθαρη ιδέα και μια καλή ομάδα που θέλει να συνεργαστεί. Εδώ περιγράφονται όλοι οι "κανόνες" του κινηματογραφικού γυρίσματος και οι δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΦΩΤΟΚΟΜΙΚ

Τα ΦΩΤΟΚΟΜΙΚΣ είναι μια σειρά από φωτογραφίες που συνδυάζονται με γραπτό κείμενο. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να παρουσιάσεις και να σχολιάσεις κάποιο θέμα ή να αφηγηθείς μια ιστορία χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερα τεχνικά μέσα (όπως αυτά που χρειάζονται για το γύρισμα μιας ταινίας). Διαβάστε εδώ πώς.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τέσσερις μικρές δραστηριότητες- ασκήσεις για μια πρώτη εξοικείωση των παιδιών, με τη φωτογραφική έκφραση. Οι ασκήσεις εξερευνούν το τι είναι οι φωτογραφίες, πώς τις τραβάμε, γιατί, τι προκύπτει και τι μπορούμε τελικά να σκεφτούμε για το αποτέλεσμα. Απευθύνονται κυρίως σε ηλικίες Δημοτικού αλλά μπορούν να προσαρμοστούν και για το Γυμνάσιο. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσετε τη αντίληψή σας όταν τραβάτε φωτογραφίες.